zondag 15 mei 2011

Indiase hoofd massage

Hier in het westen leven we veel in ons hoofd. Onze energie zit vast in ons hoofd, nek, schouders... Ayurvedische (Oud Indiase) hoofdmassage, indien goed uitgevoerd, kan een massage van het hele lichaam zijn. Omdat het hoofd het centrum van het hele zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwstelsel tot rust. Niet alleen tot rust maar een hoofdmassage kan ook geest verhelderend werken.

Een hoofdmassage voor het slapen gaan heeft een diepe slaap als gevolg. Hoofdmassage met olie versterkt het haar en voorkomt uitdroging, vroegtijdig kaal worden enz., bevordert de haargroei, neemt vermoeidheid weg, helpt bij hoofdpijn, migraine en stress. De hoofdmassage wordt zittend uitgevoerd, dat kan op de grond maar ook eventueel op een stoel. In deze houding is de bloedsomloop in het hoofd stabiel.

De hoofdmassage is een deel van de Ayurvedische massage van Harish Johari, en deze wordt ook bij verschillende kappers in India aangeboden. Stap voor stap verschillende technieken en belangrijke punten (marma's) wordt beoefening. Niet alleen het hoofd, maar ook het gezicht, de nek en schouders en natuurlijk de armen (ook belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen).

Er kan gewerkt worden met Ayurvedische kruiden olie. De massage kan met of zonder olie worden uitgevoerd. Er is wel de gebruik te maken van diverse speciale Ayurvedische hoofdoliën, maar is niet verplicht.

Wat kan Indiase hoofd massage voor u doet ;

• Vermindering van stress & vermoeidheid
• Verlichting van stijve nek/schouders en spanningshoofdpijn
• Gezonde huid & gezond haar
• Verbetering van de concentratie
• Bevordering van een goede slaap
• Bevordering van het zelf herstellend vermogen van het lichaam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten