zondag 15 mei 2011

Over ons

Ik zal zeggen dat "massage doen wij samen...het heeft contact van twee personen nodig om dat te bereiken. Het gaan over ons (de gever en de ontvanger).
Massage is behalve ontspanning en ervaring ook vertrouwen(op iemand die u gaat masseren en dat alles goed komt), loslaten(controle van je eigen lichaam en hoe je je voelt, wat gaat gebeuren, je laat het over je heen komen), en je grenzen leren kennen(als je iets prettig of onprettig voelt zal je het herkennen en kunnen aangeven wat je wilt of niet wilt).

Soms kun je echt toe zijn aan tijd en aandacht voor jezelf. In deze gehaaste samenleving, waarin vaak een eenzijdig beroep wordt gedaan op je rationele vermogens, is het heerlijk af en toe in alle rust terug bij jezelf te komen en te voelen dat je een lichaam hebt waarvan je kunt genieten.

Een verwenmassage is een manier om heerlijk te ontspannen. En als je erg in je hoofd zit, is het net alsof elke aanraking het lichaam een beetje meer wakker maakt, Trouwens, alleen al het voelen van de goede zorg en aandacht van een ander voor jou, is weldadig. Als je massage krijgt, kunt je tevreden constateren dat alle vermoeide, koude of vastzittende onderdelen eindelijk de aandacht en warmte krijgen die ze verdienen.

Als je wordt gemasseerd:

- Open staan voor een andere ervaring.

- Als je eenmaal ligt, adem dan drie keer diep in en uit.

- Ga eventueel in gedachten van hoofd tot voeten langs de plekken van je lichaam die contact maken met de ondergrond waarop je ligt. Concentreer je erop dat dat lichaamsdeel heel zwaar is en laat het met zijn volle gewicht op de ondergrond rusten.

- Probeer je te concentreren op de handen van de masseur. Blijf met je aandacht zo veel mogelijk bij de aanraking en geniet van het gevoel dat dat teweegbrengt.

- Probeer zo min mogelijk te babbelen.

- Zeg het als iets onaangenaam aanvoelt.

- Geef je over aan het feit dat iemand anders je via een massage helpt om je beter te voelen.

- Ga niet helpen, als een arm of been wordt opgetild, want dan doe je de ontspanning teniet.

- Neem na afloop zoveel mogelijk rust, zodat het effect van de massage nog even kan nawerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten