zondag 15 mei 2011

Waarom massage?

Aanraking is misschien wel de oudste manier van genezen. Waardoor het zich ontspant, rustig wordt en weer tot zichzelf komt. Dat aanraking aangenaam kan zijn, Is dan ook niets nieuws.

Aanraking brengt je ook terug bij je eigen grenzen. Wie zich gestrest voelt of zich snel zorgen maakt, verliest zich als het ware een beetje in de wereld om zich heen. Massage is dan een goed middel om weer tot jezelf te komen. Door de aanraking gaat je concentratie naar je eigen huid; de begrenzing tussen je binnenwereld en de buitenwereld. Door aanraking word je je kortom weer bewust van waar je lichaam aan toe is.

Hoe meer het je lukt om via de massage je aandacht terug naar je lichaam te brengen, Hoe minder je in je hoofd zit,(waar de zorgen zich afspelen en hoe meer je tot jezelf komt. Kun je vaak beter relativeren en besef je weer waar je eigen grenzen liggen.

Aandacht komt van twee kanten, werkt nog krachtiger. Probeer ook als je gemasseerd wordt je aandacht zoveel mogelijk bij de prettig aanraking van de handen te houden. Alleen al het bewust voelen van de aandacht en goede zorg van een ander voor jou, is weldadig, troostend en genezend, Het is eigenlijk een soort cadeautje dat een ander je onder zijn hoede neemt en probeert je pijn ter verzachten,  je spanning weg nemen of je simpel weg wil verwennen.

Een massage helpt lichamelijk en geestelijk ontspannen. Dat kunnen we regelmatig goed gebruiken. Of je nu te veel taken en verantwoordelijkheden op je schouders hebt genomen, de druk voelt dat je steeds maar moet presteren, of je ergens zorgen over maakt, het leidt allemaal tot spanning. Vaak zet die spanning zich vast, dan krijgt je de pijnlijke plekken.

Lichaam en geest werken sterk op elkaar in. Door de spieren die verkrampt reageren soepel te maken, ontspannen niet alleen die spieren, maar kun je ook mentaal weer een beetje ontspannen. Zelfs opgekropte emoties kunnen door een massage loskomen. Als je dat gewoon even toelaat . Zo werkt massage gunstig op lichaam, geest en gevoel. Dus veel plezier en geniet daar van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten